در تاریخ 18 خرداد ماه 1401 دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست شورای معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای منطقه دو کشور به میزبانی دانشگاه مازندران، با تاکید بر ضرورت عملکرد شبکهای در امور فرهنگی و اجتماعی در سطوح مختلف دانشگاهها گفت: قسمت عمده بحثی که رهبر معظم انقلاب در خصوص جهاد تبیین در حوزه آموزش عالی دارند، متاسفانه توسط خود ما دانشگاهیان به درستی نشان داده نشده است. ثمرات جهاد و تلاشهای شبانهروزی که در خصوص بازگشایی مجدد دانشگاهها صورت گرفت درست بازنمایی نشد و کارهای بزرگی که به دست توانمند شما دانشگاهیان صورت گرفت تا دانشگاه به ریل قبلی خود برگردد، اتفاق کمی نبوده است.
دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت اظهار داشت: ما در شرایطی زیست میکنیم که هرم قدرت افقی شده و قدرت در لایههای پایین رسوخ کرده، قدرت اجتماعی، معین قدرت سیاسی شده و در بعضی مواقع در مقابل آن قرار میگیرد. امر سیاسی و امر اجتماعی به شدت در هم تنیده شده، قدرت فقط از بالا به پایین اعمال نمیشود بلکه از پایین هم تاثیرات وسیع و عمیقی را میگذارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه توجه به ذینفعان، گروههای مختلف اجتماعی و مجموعهای از شبکههای اجتماعی که در سطوح پایین جامعه شکل میگیرد بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان ساخت: باید اقتضائات این عصر را ادراک کنیم، ما قرار است شبکهای کار کنیم، لذا دبیرخانه هماهنگی مناطق، یک امر زینتی نیست و باید با هماهنگی و همافزایی عمل کرد.
حجتالاسلام محمد رحیمیان رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان نیز در این مراسم با اشاره به این نکته که نظام اسلامی که به برکت خونهای شهدا و ایثار ایثارگران از صدر اسلام تاکنون شکل گرفت، بیش از 4 دهه زمامداری حکومت اسلامی در جهان اسلام را به دست گرفته است، رسالت نخبگان و اندیشمندان فرهنگی را فراتر از منطقه و جغرافیای ایران دانست و بر لزوم بسیج همه امکانات، استعدادها و ظرفیتها برای رسیدن به آن نقطه روشن و متعالی که موعود همه انبیا و مکاتب و مورد انتظار همه جهانیان است تاکید کرد.
حجت الاسلام رحیمیان، به بسیج تمام امکانات توسط دشمنان برای جلوگیری از این حرکت طوفانی و نورانی اشاره کرد و با بیان این نکته که مسوولیت ما به همان اندازه برای حضور در صحنه و در دستگرفتن عرصه سنگینتر خواهد شد، اظهار داشت: اگر باید قشری در نظام اسلامی تاثیرگذار باشد، آن قشر، دانشگاهیان هستند. اصلاح امور جامعه به دست دانشمندان و علما است و باید متناسب با فضایی که اکنون انقلاب اسلامی در آن قرار گرفته است، حضور جدی در صحنه داشته باشیم.
همچنین در پایان سخنانش، با اشاره به حضور بیش از 130 مرکز علمی و دانشگاهی در استان مازندران، بر لزوم حضور جدی در عرصه فرهنگی در همه این مراکز تاکید کرد تا جمع قابل توجهی از دانشپژوهان که در این مراکز مشغول به تحصیل هستند نیز در این مسیر، همگام و همسو شوند.